Vanuit Nijmegen Klinkt zijn we een concertenreeks begonnen in de Stevenskerk. Iedere vierde zaterdag van de maand om 15:30 uur treedt een muziekgezelschap op in de vernieuwde Zuiderkapel van de Stevenskerk.

marikenOp 25 mei is het de beurt aan Marieke van Ruitenbeek. Met haar frisse Nederlandstalige muziek weet de jonge en ambitieuze zangeres Marieke van Ruitenbeek zowel te raken, als te vermaken. Humor en eerlijkheid zijn de kernwoorden, met ruimte voor zowel een lach als een traan. Marieke zingt qua genres uit een breed scala. Haar liedjes zijn heel divers: pop, jazz, funk en electro. De teksten zijn po√ętisch en verhalend en er wordt op creatieve wijze gespeeld met de Nederlandse taal. Alle liedjes gaan over de liefde, over verschillende aspecten daarvan.

'Wat ik het liefste doe is zingen, musiceren, componeren, arrangeren, dirigeren en onderwijzen. Al deze onderdelen laten mij op veel vlakken met muziek bezig zijn en dat voelt ontzettend goed!'
Marieke treedt in allerlei samenstellingen op of als sing a song writer met haar gitaar. Op 25 mei komt Marieke met een speciaal en verrassend programma.